Psihoterapie integrativa

"Privilegiul unei vieti este sa devii cine esti cu adevarat."

C.G. Jung

Psihoterapia este un act de iubire pe care ti-l oferi atunci cand simti ca viata si relatiile tale, nu reflecta ceea ce stii, in adancul tau, ca este posibil pentru tine. Cand apelezi la psihoterapie, inseamna ca esti gata sa-ti recreezi o viata in care sa fii liber, fericit si autentic, sa-ti vindeci traumele din trecut si sa renunti la tiparele comportamentale care nu iti mai servesc.

Abordarea psihoterapiei integrative presupune o metoda centrata pe relatia terapeutica, care imbina partea cognitiva cu cea emotionala si corporala respectand unicitatea si complexitatea ta, ca om.

Lucrez cu adulti, cupluri si adolescenti, atat in romana cat si in limba engleza, live si online.

Experienta mea este centrata pe urmatoarele zone:

trauma si stres post traumatic, anxietate, depresie si tristete accentuata, stres, atacuri de panica, dependente, pierdere (decesul unei persoane dragi, divort, despartire), perioade dificile in viata, abuz fizic, emotional sau sexual, viata sexuala nesatisfacatoare, terapie pentru problemele din cuplu, probleme existentiale, fobii si frici, tulburari psihosomatice, dificultati afective, probleme care tin de identitatea si orientarea sexuala, auto-critica, imagine de sine si imagine corporala negativa, rusine, tulburari alimentare (anorexie, bulimie, mancat compulsiv).

Supervizare​

Daca esti psihoterapeut si iti doresti sa lucram impreuna, vreau sa stii despre mine ca lucrez intr-o maniera relaxata, calda si deschisa. Sunt supervizor integrativ acreditat de COPSI si EAIP iar metodologia mea imbina analiza tranzactionala, Gestalt-ul si psihanaliza, alaturi de lucrul cu trauma, in special prin intermediul corpului.

Somatic Experiencing®

"Trauma este un fapt al vietii. Nu trebuie, insa, sa fie o sentinta pe viata."

Dr. Peter Levine

SE®este o metoda somatica, creata de Dr. Peter Levine pentru a procesa traumele emotionale, fizice si stresul post traumatic.
Scopul acestei metode este de a te ajuta sa accesezi memoria corporala a evenimentului traumatic, nu doar povestea.
Deoarece trauma lasa si urme emotionale si fiziologice, nu doar cognitive, aceasta abordare, foarte blanda, te ajuta sa eliberezi senzatiile interne pentru a-ti putea mari rezilienta la stres si a-ti reactiva capacitatea de a trai in prezent.

Atunci cand traim un eveniment traumatic, corpul alege unul din cele trei raspunsuri: lupta, fuga sau inghet pentru a se proteja. Deseori, insa, fiindca incarcatura traumatica este prea mare, nu reusim sa descarcam energia fizica pentru a ne putea ajuta corpul sa revina la starea de bine si aceasta ramane blocata. SE® faciliteaza completarea acestor raspunsuri motorii de aparare, ajutand la eliberarea senzatiilor si emotiilor si la procesarea evenimentului traumatic, astfel incat corpul si creierul nostru sa poata procesa faptul ca pericolul a trecut si ca acum, ne putem relaxa.

EDMR®

EMDR (Eye Movement Desensitization and Reprocessing)– Terapie de desensibilizare si reprocesare prin miscarile oculare

EMDR este o terapie pentru tratarea traumelor si a simptomelor legate de acestea (stres, cosmaruri, stres post traumatic, atacuri de panica, neliniste, anxietate, ganduri obsesive etc.), creata de dr. Francine Shapiro, fiind una din cele mai rapide metode de vindecare a traumei.

In timpul unei sesiuni de EMDR, amintirea traumei se proceseaza printr-o miscare rapida, bilaterala, a ochilor ce imita miscarea REM din timpul somnului.

Dupa fiecare set de stimuli, clientul este intrebat ce alt element din amintire, ce senzatie sau emotie apare. Apar, astfel, asocieri interne iar clientul incepe sa proceseze amintirea. Eventual, acesta isi va pierde puterea iar incarcatura emotionala asociata traumei, se va estompa sau va disparea definitiv.

Creierul nostru are un mecanism natural de a-si reveni in urma unui eveniment traumatic. Acest mecanism include comunicarea dintre amigdala, hipocampus si cortexul prefrontal. Chiar daca deseori experientele traumatice pot fi rezolvate spontan, atunci cand trauma este una prea mare, acest sistem de procesare este blocat. Prin EMDR creierul este ajutat sa proceseze aceste amintiri si sa deblocheze blocajele, permitand vindecarii naturale sa apara.

Abonează-te acum la newsletter și fii la curent cu ultimele noutăți din domeniu!

This site is registered on wpml.org as a development site.