Blog

Nu ti se pare interesant sa fii Om in aceste timpuri? Totul se intampla repede. Mai mult, totul trebuie sa se intample repede. Vremurile progreseaza repede, exista inovatie ca in niciun alt timp din istoria umanitatii. Suntem bombardati de stimuli, de cerinte, de de toate. Si dincolo de capacitatea noastra incredibila de adaptabilitate ca specie, acesti stimuli sunt deseori mult, mult prea mult.

Ma regasesc uneori uitand sa respir si facand un multitasking demn de Oscar. Ca acele momente in care cu stanga mananc, cu dreapta dau un mesaj in timp ce fac cafeaua si torn apa in carafa, pentru urmatorul client, care urmeaza să vina in 3 minute.

Si stau si ma intreb in utimele doua saptamani, cat de multă grija si atentie si prezenta exista in vietile noastre?

Acel tip de grija care este dus pana la o senzatie de deplinatate si de satisfactie. Asociez starea asta cu inceputurile de relatie, atunci cand ne indragostim si facem pentru prima data micul dejun pentru persoana iubita. Atentia la detalii pe care o oferim. Grija de a aseza totul in farfurie frumos. De a alege cana superba, de a spuma laptele perfect. 

Oare a devenit grija doar un lux? Capacitatea de a fi prezenti cu totul, ceva doar de ‘weekend’?

Pare ca totul capata o dimensiune aparte, o profunzime si o complexitate atunci cand oferim spatiu sa avem grija. Grija in comunicarea cu celalat. Grija in cum ne comportam cu noi. Cu partenerul, cu prietenii. Acea emotie de ‘îmi pasa de cum traiesc acest moment si imi pasa de tine si de relatia dintre noi’.

Totul capata o valoare aparte. Viata capata din nou culoare. 

Uneori, ma intreb, cum ar arata o societate in care grija ar fi una dintre valorile principale. 

Mi-am petrecut ultimele zile aducand si mai mult starea asta in viata mea. Si chiar daca a necesitat efort la inceput, ca orice lucru nou pe care il facem, este mult mult mai bine. Am observat ca oamenii se simt mai vazuti si mai apreciati in prezenta mea. Eu ma simt mai fericita si mai satisfacuta. Este mai multa substanta in interactiunile mele cu viata.

Asadar, iti lansez o provocare. 

Ofera-ti o saptamana in care sa practici ‘a avea mai multa grija’ in cat mai multe aspecte ale vietii tale. A te implica mai mult. Si spune-mi ce se schimba pentru tine.

Mie imi place cum devine lumea mea acum ca aceasta stare incepe sa fie prioritara.

Sursa foto: victor217 on Freepik

This site is registered on wpml.org as a development site.